Vragen of boekingen? info@campingtipper.nl
Kamperen met je kat

Kamperen met je kat

Natuurlijk, iedereen neemt zijn hond mee. Maar waarom zou je je kat niet meenemen?

‘Ja, die kan wel alleen thuis blijven.’

‘De buurvrouw geeft hem elke dag eten.’

‘Hij houdt toch niet van kamperen.’

Stuk voor stuk allemaal leuke redenen, maar het is toch veel leuker om je knuffelbeest mee op vakantie te nemen?! Hoe, dat lees je in deze blog.

 

Moet ik mijn kat wel meenemen met kamperen?

Dat is een hele goede vraag, katten die uit hun omgeving worden gehaald kunnen inderdaad snel in de stress schieten. Is je kat al wat ouder bijvoorbeeld? Dan is het misschien toch een beter idee om de buurvrouw op te laten passen.

 

Oké, en waar moet ik aan denken als mijn kat wél meegaat?

Houd je kat van de reismand? Veel katten associëren het met de dierenarts, dus zorg ervoor dat je lang van tevoren begint met het laten wennen aan de reismand. Leg er een speeltje en wat lekkers in zodat het een vertrouwde plek wordt.

Een tuigje vindt niemand leuk, en zodoende ook katten niet. Toch is het verstandig om te zorgen dat je kat er geen problemen mee heeft, het beste kun je dat doen door er jong mee te beginnen. En nogmaals, de ene kat is heel anders dan de andere. Dus waar de ene Mikkie Mauw gewillig een tuigje om heeft, daar heeft Tijgertje de kat weer moeite mee. Kijk dus goed aan hoe jouw kat zich voelt.

En even oefenen is altijd verstandig. Heb je bijvoorbeeld een grote achtertuin? Zet je tent eens op en laat je kat dat rare, gekleurde ding eens goed bekijken en besnuffelen. 

En uiteraard, zoek geen locatie op waarvoor je eerst uren in de auto moet zitten, over het algemeen houden de meeste katten namelijk niet echt van lange autoritten.

 

Nog een paar goede vragen voordat je besluit je kat mee te nemen.

Bekijk het schema hieronder goed en beantwoord de vragen. 

Mocht je besluiten je kat niet mee te nemen: Ik denk dat hij je daar dan heel dankbaar voor is.

Mocht je je kat wél mee gaan nemen: Heel veel plezier! Jouw kat is er klaar voor en gaat waarschijnlijk de tijd van zijn leven meemaken!

Maar… dan is er nog één dingetje… En die voel je natuurlijk al aankomen. Wat is een goede camping? Neus eens lekker rond op onze website. Mijn tip: Kies een camping uit waar honden verboden zijn, lekker rustig voor je kat en jou, maar vraag wel even na of je met je kat mag komen. Succes ermee!

 

Groetjes Louëlle

 

Foto door Tranmautritam

 

Aantal keer gelezen: 153x

IJLST Weerbericht

Alle campings in Nederland



Alle campings in Nederland per categorie