Vragen of boekingen? info@campingtipper.nl
Duurzaam Kamperen

Duurzaam Kamperen

Tegenwoordig is het helemaal in om duurzaam, ecologisch, groen, en meer van dat soort termen, te zijn. En dat we dan thuis ons afval scheiden en niet zo lang douchen is top maar hoe doe je dat eigenlijk op vakantie? Bij deze geef ik je een aantal tips zodat jij op de camping ook groen kunt zijn en/of blijven!

 

Ecologisch keurmerk

Een heleboel campings hebben een ecologisch keurmerk. Hierdoor weet je dus dat de camping hun stroom bijvoorbeeld van zonnepanelen krijgt of de artikelen in het supermarkte uit de lokale omgeving komen. Je kunt ze herkennen aan bijvoorbeeld de Green Key keurmerk.

 

Minder plastic

Zogenaamd handige plastic flesjes voor als je gaat wandelen of wat dan ook zijn toch niet zo handig, en al helemaal niet duurzaam. Neem dus een hervulbare fles mee, en je eigen boodschappentas naar de supermarkt. Blikjes hier en blikjes daar vind je natuurlijk ook altijd op vakantie, maar probeer het zoveel mogelijk te beperken.

 

Een kleine investering…

Is de moeite waard. Neem bijvoorbeeld een zonnepaneel op het dak van je camper of caravan voor je eigen stroom. Ook nog eens handig voor als je op een campings staat waar geen stroom is. Wat zei je? In ons kikkerlandje is niet zoveel zon? Neem dan een windmolen! Of beide, dan heb je altijd stroom!

 

Beperk je bagage

Heb je een dakkoffer of een fietsenrek? Hartstikke leuk, maar hierdoor verbruik je meer brandstof, wat niet goed is voor het milieu vanwege alle CO2 uitstoot. Probeer minimalistisch in te pakken, ook voor je eigen portemonnee. ;)

 

Soort vakantie…

Ga je met het vliegtuig, met de auto, met de trein, met de (elektrische) fiets, lopend? In die volgorde staat het van het minst duurzame naar meest duurzame. Want zoals je misschien wel ontdekt hebt; de rit is wat het milieu het meest verstoort. Wie weet, zie je een fietsvakantie wel zitten…

 

Zo hé! Ben jij even ecologisch bezig als je deze tips toepast! Maak jezelf, je medemens en de natuur blij en blijf groen, ook op vakantie!

 

Groetjes Febe

 

Dank voor de foto's:

Foto door Polina Tankilevitch

Foto door Singkham

Foto door RODNAE Productions

Aantal keer gelezen: 1439x

IJLST Weerbericht

Alle campings in Nederland



Alle campings in Nederland per categorie