Vragen of boekingen? info@campingtipper.nl
Hoe overleef je hitte op vakantie?

Hoe overleef je hitte op vakantie?

In ons koude kikkerlandje is het nu niet zo dat de zomers standaard 30 graden of hoger zijn. En dat is meteen de reden dat Nederlands spontaan beginnen met klagen (Doen ze altijd al hoor…) als het boven de 25 graden komt. Hitte! Zwembaden uitverkocht… De ventilator draait overuren… Kinderen beginnen te smeken om het tropenrooster en gebruiken daarbij Google als bewijs dat boven de 30 graden er maatregelen genomen moeten worden. Maar hé! Op vakantie is het wel leuk! Toch zijn wij niet zo hittebestendig ingesteld, dus hoe overleef je het?

 

Middagdutjes

Dat klinkt nou niet heel leuk… Oké, een siësta dan! Dat klinkt zéker vakantie-achtig. Het heetste moment van de dag is ‘s middags, dus als je niet levend wil verbranden raad ik je een siësta aan!

 

Water en kleding

Voor de hand liggend, maar toch heel belangrijk. Drink veel water. Sappen, bouillon of melk zijn ook goed, en minimaal 2 liter per dag.

Je kleding is ook belangrijk. Doe nu niet dat zwarte shirtje aan wat zo lekker zit want donkere kleuren absorberen warmte. Lichte kleuren reflecteren ze en zo wordt de warmte van je lichaam weggekaatst.

 

Zwemmen!

Gelukkig doen we niets liever op vakantie. Veel campings hebben een zwembad, of liggen aan een meer of de zee. Mocht dat niet het geval bij jou camping zijn; maak dan je gezicht, hals en polsen regelmatig nat of leg een natte handdoek in je nek. Een koude douche is ook goed, als het maar niet té koud is, dan krijgt je lichaam daar weer een grote schok van.

 

Een biertje voor de dorst

Hoewel dat heel lekker is, is het wel iets minder verstandig. Alcohol onttrekt namelijk vocht uit je lichaam wat je op een hete dag erg nodig hebt! Je kunt dan natuurlijk wel alcoholvrij bier drinken, ijskoud uit de koelkast! ;)

 

Airco of ventilatie

Een kleine airco of ventilator aanschaffen voor in je camper/caravan of tent is zeker geen slecht idee. Als je stroom hebt, sluit je het gewoon daarop en hopla, daar is de verkoeling.

 

Bij deze een aantal tips hoe jij die hittegolf gaat overleven. En zeg nu zelf, we hebben allemaal liever hitte dan regen zodat we door een modderig grasveldje moeten lopen naar het w.c.-gebouw dat ook onder de modder zit om vervolgens terug in ons tentje te komen en te ontdekken dat je hele slaapzak is natgeregend omdat je was vergeten de tent dicht te ritsen!

 

Groetjes Levi

Aantal keer gelezen: 251x

IJLST Weerbericht

Alle campings in Nederland



Alle campings in Nederland per categorie