Vragen of boekingen? info@campingtipper.nl
Kamperen in Limburg

Kamperen in Limburg

Friesland heeft zijn eigen taal, en Rotterdam z’n accent, maar Limburgs… Is iets daar tussenin! Ook al claimen veel Limburgers dat Limburgs ook als officiële taal erkent moet worden, net als Fries. Als je het aan mij vraagt, vind ik dat prima, ‘want doa versta ich helemaal niks va!’

Waarom zou je naar Limburg gaan? Lees het hier in onze blog, in het Nederlands!

 

Klein Zwitserland

Dat is de bijnaam van Zuid-Limburg, en och, als je er zelf een keer bent geweest, begrijp je dat helemaal! Heuvels en dalen, bossen en rivieren, grotten en smalle weggetjes, het is er allemaal. Ben je een echte natuurliefhebber? Dan is Limburg zeker aan te raden!

 

Bourgondische gezelligheid (en eten)

Iedereen houdt van lekker eten, en dat is iets wat je zeker in Limburg kunt vinden! Heerlijke rijstevlaaien en ‘zoer vleisj’ bij een frietje. Of wat dacht je van nonnevot en knapkoek? Vlieg naar de bakker en maak je portemonnee een stukje lichter!

Ook de mensen zijn aardig en vinden alles gezellig met de zachte ‘g’, ze zijn hartelijk en zorgen dat je genoeg hebt. ‘Want det is zoeë in limburg’.

 

Uitjes in overvloed

Jazekers, want waar in Nederland kun je grotbiken of naar de enige berghut van Nederland gaan? Welke provincie heeft zulke leuke oude stadjes? En welke provincie heeft de grootste indoor-skihal van Nederland? Jep, het antwoord is allemaal: Limburg! Dus, waar wacht je nog op?

 

Een lekker wijntje erbij

Dat is zeker mogelijk in Limburg, er zijn verschillende wijngaarden. En dus ben je ook nog eens duurzaam bezig omdat je streekproducten koopt. Liever iets actievers dan het alleen maar op te drinken? Doe een rondleiding op een wijngaard, en op sommigen mag je zelfs meehelpen met het plukken!

 

Jij gaat naar Limburg, dat is zeker! Maar ho wacht even! Dan heb je natuurlijk wel nog een camping nodig, en uiteraard vind je die op CampingTipper.nl!

Mocht dit je (uiteraard niet) verbazen, of mocht er iets anders zijn wat je totaal versteld laat staan, dan zeg je toch gewoon: ‘Doa velt mig de boks van aaf!’

 

Groetjes Levi









 

Dank voor de foto’s:

Foto door Lisa

Foto door Pixabay 

Foto door van der Kleij

 

Aantal keer gelezen: 264x

IJLST Weerbericht

Alle campings in Nederland



Alle campings in Nederland per categorie