Vragen of boekingen? info@campingtipper.nl
Out of de Box Kamperen

Out of de Box Kamperen

Durf anders te zijn! In Nederland denken we in vaste lijnen en hokjes, als je daar niet in past, hoor je er al een stuk minder bij. Maar jij durft de uitdaging toch wel aan! Lijkt je dat wat? Een beetje anders dan anders, misschien wat primitiever en in een andere sfeer? Maar wat is eigenlijk de ‘standaard-sfeer’? En hoe kun je de ‘out-of-de-box-sfeer’ creëren?

 

De ‘standaard-sfeer’.

Fons Jansen (Nederlands cabaretier) zei eens: “Kamperen: het hele jaar door geld opzij leggen om veertien dagen armoe te kunnen lijden. Het hele jaar krom liggen om twee weken krom te kunnen liggen.”

En hé, daar is niks mis mee! Sommigen vinden het juist geweldig! Gezellig op een camping van alle gemakken voorzien jezelf vermaken met romans, borrelnootjes, kwebbelende buren en samen afwassen. Hartstikke leuk, maar daar is dan ook meteen de ‘standaard-sfeer’ mee gezet, iets wat zo’n drie miljoen Nederlanders doen.

 

De ‘out-of-the-box-sfeer’

Er is geen douche om de hoek of je kunt er niet met de auto komen. Durf jij in een klein tentje te liggen met alleen maar natuur om je heen en niemand die je komt redden als je wordt gebeten door een slang? Oké, flauw, want die zijn er niet in Nederland. Maar het gaat om het idee! Durf anders te zijn! Ga op avontuur. At the end of the day, your feet should be dirty, your hair messy and your eyes sparkling!

 

Maar hoe creëren we die nieuwe sfeer?

Het begint, uiteraard, allemaal bij de plek waar je naartoe gaat. Vermijd massa-campings. Helaas mag je in Nederland niet wild-kamperen, maar er zijn genoeg minicampings of natuurcampings die unieke plekken bieden. Benieuwd naar een paar van die campings? Ik heb er een aantal voor je op een rij gezet:

Back to basic, Vakantiepark Beekse Bergen:

https://www.campingtipper.nl/hilverenbeek/vakantiepark-beekse-bergen/ 

Kamperen in Engelse sfeer, Hofstede Twistvliet;

https://www.campingtipper.nl/vrouwenpolder/hofstede-twistvliet/ 

Midden in het bos, Natuurcamping Fazantenhof:

https://www.campingtipper.nl/hollandsche-rading/natuurcamping-fazantenhof/ 

 

En natuurlijk moet je wel zelf een beetje avontuurlijk worden! Maak bijvoorbeeld een rondreis met meerdere campings in één vakantie of ga backpacken in Nederland!

 

Maak er wat leuks van! En nu vragen jullie je natuurlijk af waarom ik dit specifieke beginplaatje heb gekozen… Als je goed kijkt, zie je in het midden een ienie-mienie KNALpaars tentje staan, tussen allemaal grote, moderne tenten waar heus niet het oude logo nog op staat van ‘Vroom en Dreesman; (V&D).

We waren eens anders. Het punt is: we durfden anders te zijn! Jij ook?

 

Groetjes Levi



 

Dank voor de foto’s:

​​Foto door Felix Mittermeier via Pexels

Foto door Sebastian Voortman via Pexels

Aantal keer gelezen: 266x

IJLST Weerbericht

Alle campings in Nederland



Alle campings in Nederland per categorie