Vragen of boekingen? info@campingtipper.nl
Kamperen met je baby

Kamperen met je baby

Is dat wel zo’n slim idee? Ik zeg: lekker doen! Maar… dan moet je wel met een paar dingen rekening houden. Waar slaapt je baby? Is het een geschikte camping? Zijn er nog handige en praktische tips? Jazekers, en hier komen er een paar. Wie weet zit er wat voor jou tussen!

 

Zoek een goede camping

Kijk, als je op een 50+ camping gaat staan en je baby heeft de hele nacht door gekrijsd omdat het niet van een tent houdt, ja… dan krijg je het de volgende ochtend te horen: ‘De jeugd van tegenwoordig.’ ‘Een mens heeft zijn slaap nodig.’ Enzovoorts… Neem dus een gezinscamping, die hebben ook een heleboel andere voordelen, zoals:

 

Babyfaciliteiten

Een babyroom waar je makkelijk je kindje kunt verschonen of een gezinsdouche waar je de ruimte hebt. Voor als je kindje al wat ouder is, is een peuterbad heel leuk.

 

De plek

Kies een plek van te voren (als dat kan) waar je baby genoeg ruimte heeft om te kruipen en te spelen. Het zou mooi zijn als er ook schaduw is, maar als dat niet het geval is kun je zelf een parasol meenemen of de caravan zo zetten dat je in ieder geval een bepaald deel van de dag schaduw hebt.

Slapen

Naast je? Op een campingbedje? In een ‘babytentje’? Het kan allemaal. Sommigen vinden het niet fijn/handig om je baby naast je te hebben, in dat geval zou ik voor één van de andere twee opties gaan. Met een campingbedje moet je erop letten dat de kou vanaf de grond door het bed omhoog trekt. Zorg dat je altijd iets van een deken daarom eronder hebt liggen.

Het babytentje van Deryan geeft een veilig en geborgen gevoel. Maar elk kind is anders dus probeer thuis van te voren uit waar je kind het beste slaapt.

 

Overige tips

Neem de favoriete knuffels van je kind mee en genoeg speeltjes/boekjes om je kinderen mee te vermaken. Probeer niet de hele dag op touw te zijn om stadjes te bekijken, dat is misschien iets te vermoeiend. En neem een draagzak/stoeltje mee, erg handig als je eropuit gaat en de ondergrond is niet geschikt voor een kinderwagen.

 

Succes! Ga lekker genieten en maak er een hartstikke leuke vakantie van!

Groetjes Febe

 

 

 

 

Dank voor de foto's:

Foto door Pixabay

Foto door J carter

Aantal keer gelezen: 261x

IJLST Weerbericht

Alle campings in Nederland



Alle campings in Nederland per categorie