Vragen of boekingen? info@campingtipper.nl
Blog - Hoe weet je of kamperen wat voor jou is?

Blog - Hoe weet je of kamperen wat voor jou is?

Ik was een keer aan het backpacken met een vriendin, en die moest een filmpje naar een andere vriendin sturen van dat ze ‘s ochtends de rits van de tent opendeed voor dat ultieme camping-gevoel! ‘Ja,’ denk je misschien, ‘dat is nou niet iets wat mij nu trekt…’

Geen zorgen, of het wat voor je is ga ik je laten ontdekken in deze blog. Eigenlijk is het een zogenaamd ‘zelfonderzoek’. Succes!

 

1. Houd je van het buitenleven?

Misschien wel de belangrijkste vraag, want met welk kampeermiddel je ook gaat, je bent toch heel veel buiten. Je loopt naar het toiletgebouwtje, verderop heb je betere WiFi om even een filmpje te versturen, we gaan lekker barbequen. En dat is alleen nog maar op de camping, je activiteiten kunnen ook veel buiten zijn; wandelen, varen, surfen, fietsen, noem het maar op.

 

2. Kun je met minder doen?

Eh… Wat bedoel je daarmee? Nou, met kamperen heb je minder luxe dan thuis, (Oké, nu heb ik het even niet over glamping ofzo.) het toilet is ver weg, WiFi is beperkt en dus kun je minder op je digitale apparaten bezig zijn, en alles is nét even wat moeilijker met koken, schoonmaken en opruimen. (En je hebt geen vaatwasser!!) 

 

3. Houd je van gezelligheid?

Er zijn natuurlijk verschillende soorten campings, en op sommigen hoef je niets met je buren te maken hebben, maar de gemiddelde kampeerder maakt toch wel hier en daar een praatje met deze en gene. Houd daar rekening mee of kies een ander soort camping als je geen gezelligheid-beest bent. ;)

 

Dus ben ik nu een kampeerder of niet?

Eens kijken bij welke uitslag jij zit;

  • Je hebt op alle vragen ‘ja’ beantwoordt: Ik zou maar opschieten om een plekje te boeken!

  • Je hebt op 2 vragen ‘ja’ beantwoordt: Het is zeker de moeite waard om een keer het te proberen. Check daarvoor onze tips in deze blog.

  • Je hebt op 1 vraag ‘ja’ beantwoordt: Het wordt wel tricky als jij gaat kamperen, van mij mag je maar misschien kun je beter eens iets anders proberen. ;)

  • Je hebt op geen enkele vraag ‘ja’ beantwoordt: Blijf van die camping weg!!! Neem een hotel, zou ik zeggen.

 

Hopelijk hebben jullie wat aan dit ‘zelfonderzoek’ gehad en als je naar de uitslag kijkt, weet je wat je moet doen! Heel veel plezier, en de beste campings vind je natuurlijk op www.campingtipper.nl

 

Groetjes Levi

 

Dank voor de foto's:

Foto door Markus Spiske: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/weg-mist-pad-mistig-229014/ 

Foto door Bill White: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/groen-bos-onder-witte-hemel-overdag-165537/ 

Foto door Pixabay: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/notitieboekje-pen-internet-schrijven-416322/ 

 

Aantal keer gelezen: 235x

IJLST Weerbericht

Alle campings in Nederland



Alle campings in Nederland per categorie