Vragen of boekingen? info@campingtipper.nl
7 tips tegen reisziekte

7 tips tegen reisziekte

Op weg naar de camping voel je het al aankomen… je wordt hartstikke misselijk. Oooh!!! En de één heeft het erger dan de ander, maar zeg nu zelf, helemaal brak op de camping aankomen en dan nog je tent opzetten is géén pretje! En daarom een aantal tips hieronder om het te voorkomen of te verhelpen.

 

Voldoende eten

Waarschijnlijk is dit wel het laatste waar je zin in hebt als je ziek bent. Daarom moet je het ook van te voren doen; zorg dat je een lichte maaltijd gehad hebt, niet te veel en niet te weinig.

 

Rijstwafels en beschuit

Als je je dan toch ziek voelt, kan het helpen om iets te eten, maar neem dan iets zoals rijstwafels, crackers of beschuit. Eet geen snoep of andere zoete en verzadigende dingen, dat maakt je alleen maar misselijker.

 

Die eeuwige weg…

Er komt geen einde aan! Maar besteedt toch maar een groot deel van je reis naar de rechte weg kijken, daardoor blijft je evenwicht in balans. Dat boek kun je op de camping ook nog wel lezen! 

 

DIY

Do It Yourself. Wat? Nou, de auto besturen! Daardoor kijk je de hele tijd vooruit, zie je elke bocht en hobbel aankomen en wordt je bijna niet misselijk.

 

Airco of ARKO

Frisse, koele lucht is fijn om om je heen te hebben. Heb je geen airco of is hij kapot? Ga dan voor de ARKO (Alle Ramen Kunnen Open) en open een raampje.

 

Zorg voor afleiding

Ga een gesprekje aan, bedenk of je wel alles hebt ingepakt, los een rekensom uit je hoofd op, anyway, doe iets waardoor je afgeleid wordt. Zelf vind ik dit de beste remedie tegen reisziekte.

 

Donker

Dit werkt niet voor iedereen, maar probeer eens je ogen te sluiten, daardoor beweegt er niets meer voor je ogen, misschien helpt dat ook wel voor jou. Of ga slapen, als je slaapt, verdwijnen de symptomen van reisziekte.

 

Zo! Nu durf jij de reis wel aan! En als je er nu echt heel erg last van hebt en deze tips werken niet, vraag dan de huisarts, er zijn namelijk medicijnen voor als je het in erge mate hebt.

Heel veel plezier op vakantie! En heb je nog geen camping gevonden? Kijk dan even verder op onze site.

 

Groetjes Louëlle



 

Dank voor de foto’s:

​​Foto door JESHOOTS.com

Foto door Pixabay

Foto door Taras Makarenko

Aantal keer gelezen: 265x

IJLST Weerbericht

Alle campings in Nederland



Alle campings in Nederland per categorie