Vragen of boekingen? info@campingtipper.nl
Campingrecept - Pasta met courgette, champignon en witte saus

Campingrecept - Pasta met courgette, champignon en witte saus

Zoals in de vorige blog beloofd, zou ik een camping-recept uitproberen. En hier komt het recept!

 

Oké oké, er bestaan makkelijkere recepten voor op de camping, maar als je dan toch indruk wil maken op je buren met een etentje, is dit wel een culinair hoogstandje. (Voor op de camping dan)

Je kunt de witte saus zelf maken, maar dat is wel een beetje veel werk op de camping. Je kunt ook een potje saus halen in de supermarkt, werkt evengoed.

 

(Voor vier personen)

Ingrediënten pasta:

  • 1 bakje champignons (liefst kastanjechampignons)

  • 1 grote courgette

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • olie om in te bakken

  • 1 tl oregano of provençaalse kruiden

  • 400 gr pasta

  • potje witte pastasaus

 

Of, voor als je de witte saus zelf wilt maken;

  • 1 uitje

  • 1 teentje knoflook

  • 30 gr boter

  • 2 volle eetlepels bloem

  • 300 ml volle melk

  • 110 gr geraspte kaas

 

Hoe maak je het?

  1. Snijd de ui en de knoflook in kleine stukjes en laat het in een wokpan met een beetje olie aanfruiten, roer regelmatig.

  2. Ondertussen zet je de pasta op het vuur en kook je die volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Snijd de courgette en champignon in stukjes.

  4. Zodra de uitjes en knoflook een beetje bruin en glazig zijn geworden, kun je de groente erbij doen en de oregano/provençaalse kruiden.

  5. Roer regelmatig.

  6. Zodra de pasta gaar is, giet je hem af.

  7. Zodra de groente gaar is gooi je de pasta en witte saus erdoor, samen met peper en zout. Meng goed en klaar is kees!

 

Als je de witte saus zelf wilt maken;

  1. Gooi in de wok pan de ui/knoflook voor de pasta én voor de saus in één pan, zodra ze dan bruin en glazig zijn, haal je de helft eruit voor later.

  2. Nadat je de pasta op het vuur hebt gezet, zet je een ander steelpannetje met de boter op het vuur om te smelten.

  3. Wanneer de boter helemaal gesmolten is, kun je de bloem toevoegen.

  4. Roer het geheel goed door en laat het even garen, zodat de bloem niet meer zo nat is.

  5. Giet een beetje melk bij het mengsel. Roer goed door, totdat deze wordt opgenomen door de bloem.

  6. Zodra de melk is opgenomen voeg je weer een scheutje toe. Herhaal dit tot de melk op is.

  7. Laat het geheel nog even op het vuur staan, zodat de saus wat indikt.

  8. Gooi de geraspte kaas er doorheen en roer goed door totdat de kaas is gesmolten.

  9. Roer tenslotte de ui en knoflook die je eerder apart had gezet, erdoorheen.

  10. En klaar is je saus!

 

Heel veel succes met dit recept! Eventueel kun je er als het klaar is, nog extra kaas overheen strooien. Wat voor de kaaskoppen onder ons, misschien wel een slim idee is.

 

Eet smakelijk!

 

Aantal keer gelezen: 247x

IJLST Weerbericht

Alle campings in Nederland



Alle campings in Nederland per categorie