Vragen of boekingen? info@campingtipper.nl
Koken op de camping

Koken op de camping

Misschien heb je de quote van de week toevallig al gezien op insta, en als vervolg daarop zal ik maar meteen een blog schrijven over koken! Niemand heeft zin om elke avond op een gaspitje moeilijk te gaan doen met koken op de camping. Kom op hé! We hebben vakantie! En dat is precies hoe ik er ook over denk. Daarom komen hier een aantal tips, waarop je kunt koken, wat je kunt koken en wat je moet doen als je wanhopig bent omdat het vlees is aangebrand en de aardappeltjes niet gaar worden en de mayonaise ook nog eens op is!

 

Waarop moet je koken?

Huh? Wat bedoel je? Nou, er zijn een heleboel dingen, je kunt een mini-gaspitje meenemen, een kookplaat op elektra of gas. Een barbeque of een skottelbraai.

Op een klein gaspitje wordt het erg moeilijk om echt een maaltijd te gaan koken. Dat is eigenlijk alleen handig voor eten op te warmen of water aan de kook te laten komen. Gelukkig zijn er ook een heleboel kookplaten te koop voor op de camping met meerdere gaspitten, je kunt dan eigenlijk net zo koken als thuis.

Een barbeque geeft natuurlijk wel echt dat camping-gevoel! Maar houdt er rekening mee dat het niet op elke camping mag, kijk dat van te voren dus even na. Een skottelbraai is ideaal, vind ik zelf persoonlijk, het mag ook overal op elke plek en dus heb je eigenlijk een hele grote bakplaat die makkelijk werkt.

 

Help! Wat moeten we vanavond weer eten?

Ja… Dat is de vraag van de dag. (Persoonlijk ben ik daar op dit moment ook heel hard over na aan het denken.) En op een camping wil je eigenlijk zo min mogelijk nadenken. Eenpansgerechten zijn makkelijk, en schelen afwas. Of je kunt makkelijk op de skottelbraai groente, krieltjes en wat vlees gooien. (Dus de camping variant van Hollandse Pot. ;p ) En als het echt heet is heeft niemand zin om boven een warme pan te gaan hangen, de oplossing: maak een maaltijdsalade (Of koop er één, als je echt heel lui bent.) Op een warme dag is dit echt heerlijk!

 

Het loopt in de soep! Wat een halfbakken troep!

Wel typisch dat veel uitspraken in het Nederlands met eten te maken hebben… Heeft vast een hele goede reden. ;) Maargoed, zoals in de inleiding stond, als zélfs de mayonaise op is, heb je een probleem. (Jullie kennen dat raadsel toch wel; Wat staat er in het vrijgezellen-kookboek? Antwoord: Koop mayonaise, dat red alles. Oké, flauw dit.)

Maar het is handig als jouw camping een restaurant, café, snackbar of pizzeria heeft, of in ieder geval een campingwinkeltje waar je iets in nood kan halen. Gelukkig kun je daarop filteren op CampingTipper.nl

 

Succes met koken op de camping! Ik ga nu ook snel wat verzinnen voor vanavond, en gewoon omdat het leuk is, zal ik een camping-gerecht uitproberen en een post op insta plaatsen!

 

Groetjes Louëllle




 

En weer dank voor de foto’s:

Foto door Karl Solano: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/voedsel-salade-gezond-groenten-6109104/

https://www.pexels.com/nl-nl/foto/man-strand-staand-kust-9716775/

Photo by Ragga Muffin: https://www.pexels.com/photo/close-up-photo-of-person-holding-pizza-165387

 

Aantal keer gelezen: 250x

IJLST Weerbericht

Alle campings in Nederland



Alle campings in Nederland per categorie