Vragen of boekingen? info@campingtipper.nl
Waarom zou je kamperen in Friesland?

Waarom zou je kamperen in Friesland?

Het woord zegt het al, Friesland is toch dat noordelijkste stukje Nederland waar het altijd waait en altijd koud is?! Over het algemeen genomen, is het inderdaad wel wat kouder in Friesland en wat betreft dat het altijd waait, dat komt omdat er geen bomen of heuvels zijn die beschutting bieden. Dus daardoor lijkt het alsof het altijd waait. Maargoed, nu we deze twee tegenwerpingen weerlegd hebben, gaan we kijken waarom we nu wél naar Friesland zouden gaan!

 

Spatter, spetter in ’t wetter.

Iedereen in Friesland heeft een bootje, of een kano, of een surfplank, en anders lenen ze die van vrienden. Friezen zijn te vinden bij, op en in het water. Dat is niet zo gek, want er zijn een heleboel meren in Friesland. Neem bijvoorbeeld het Heegermeer, de Morra, het Sneekermeer en het Slotermeer. En dat zijn er letterlijk nog maar een paar die ik zo maar opnoem. Buiten dat zijn er ook een heel aantal vaartjes waar je heerlijk kunt zwemmen, varen of iets anders.

 

Op’e boerdery

Serieus?! Noem je dat nu een reden? Jep, en dat komt omdat de meeste boerencampings wel in Friesland zijn gelegen. Geniet van de simpelheid, alle beesten op de boerderij, een weiland vol bloemen en… natuurlijk, een steigertje aan het water, die heeft élke boerderij! Dus als je daarvan houdt, moet je in Friesland zijn!

 

Fasiliteiten of net?

Het aparte is, veel grootschalige campings met zwembad, wellness enz. vind je niet zo snel in Friesland. In Friesland vermaak je je eigenlijk met de dingen in de omgeving. Er zijn een heleboel schattige, ouderwetse dorpjes en steden die je kunt bezoeken. Of doe een elf-steden rondtrip! Doe een cursus fierljeppen of ga waterskiën. Bezoek AquaZoo, het planetarium of doe een dagje Vlieland.

 

De Eilannen

Alle waddeneilanden behalve Texel horen bij Friesland, en er gaat ook een veerboot vanuit Friesland. Je kunt natuurlijk op de eilanden zelf kamperen (Hoe leuk!) of een dagje gaan, een fiets huren en lekker de omgeving verkennen. Met andere woorden, Friesland is zo saai nog niet.

 

In ’t Frysk

Ik snap al waarom jullie niet naar Friesland durven. Ze spreken daar zo’n vreemd taaltje! ‘Het Fries’ zogenaamd. Maar even serieus, ik heb alle onderkopjes in het Fries neergezet en die begreep je toch wel? Oké dan, hier een spoedcursus:

Hallo! – A Goeie!

Hoe gaat het? – Hoe giet it mei dy?

Wat een mooi weer! – Wat moai waar!

Waar is de supermarkt? – Wêr is de supermerk?

Doei! – Heu!

Maar wees gerust, elke Fries spreekt ook Nederlands, en de algemene taal in de winkels enzo is ook gewoon Nederlands. Zo, nu durf je wel!

 

Nog op zoek naar een camping in Friesland? Je weet waar je moet zijn; CampingTipper.nl. (Jij ff geluk dat je daar al bent ;) )

 

Groetjes Febe

Aantal keer gelezen: 258x

IJLST Weerbericht

Alle campings in Nederland



Alle campings in Nederland per categorie